Laittaisitko sinä mökkisi vuokralle?

Lehdistötiedote 4.4.2019

Julkaisuvapaa heti

Laittaisitko sinä mökkisi vuokralle?

Mökin omistaminen tuo tullessaan monia kiinteitä kuluja, jotka harmittavat, jos mökillä ehtii viettämään vapaa-aikaa muutaman viikon vuodessa. Kiinteistön ylläpito saattaa alkaa tuntumaan työleiriltä. Vuokraaminen on yksi vaihtoehto kulujen kattamiseen.

Mökin vuokraaminen onkin saanut lehdistössä huomiota. Muun muassa Meidän Mökki -lehti kertoi tästä vaihtoehdosta maaliskuun 2019 numerossaan. Kyseisessä artikkelissa käsiteltiin vuokrausta sekä vieraan että mökin omistajan näkökulmasta, kuten myös Suomen Mökkivuokraajat ry omassa toiminnassaan.

Jakamistalous-ideologian vahvistuminen edistää osaltaan nimenomaan vuokraamis-, ei omistuskulttuuria. Jakamistalouden yleistyessä ja tullessa yhä tutummaksi kiinnostus mökkivuokraukseen on sekä mökin omistajien ja että vieraiden keskuudessa voimakkaasti kasvavaa. Lisäksi mökin omistajan näkökulmasta vuokratuloilla on mahdollista kattaa kiinteitä kuluja. Vieras taas on vapaa kiinteistön omistajuuteen liittyvistä velvoitteista.

”On korkea aika saada suomalaisten vajaakäytöllä olevat vapaa-ajan asunnot hyötykäyttöön, eli tuottamaan omistajilleen taloudellista hyvää”, kommentoi Suomen Mökkivuokraajat ry:n puheenjohtaja Sari Hyvärinen.

Mökkien taso vaihtelee suuresti ja kaikenlaisille mökeille on kysyntää. Suomalaisten lisäksi mökkien vuokraamisesta on kiinnostunut jatkuvasti kasvava ulkomaalaisten joukko. Business Finlandin mukaan Suomen matkailuteollisuus on ollut viime vuosien menestyneimpiä ja dynaamisimpia toimialoja. Vuonna 2018 ulkomaiset yöpymiset nousivat uuteen ennätykseen, 6,8 miljoonaan. Näistä vierailijoista osa haluaa kokea Suomen luonnon mökkeilemällä.

Suomen Mökkivuokraajat ry yhteistyöverkostoon kuuluu valtakunnallisesti toimiva GoFinland sekä laaja joukko yksityisiä sekä yhteiskunnallisia toimijoita. Yhdistys on tunnettu ja neutraali mökkivuokrausalan asiantuntijaorganisaatio, joka ottaa kantaa alaan vaikuttaviin ilmiöihin, tapahtumiin sekä suunniteltuihin muutoksiin.

Lisätiedot: Sari Hyvärinen, puheenjohtaja, Suomen Mökkivuokraajat ry,
p. 050 5164543, info@mokkivuokraajat.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close