Onnistunut mökkivuokraus

Suomessa toteutuu kesäsesongin aikana keskimäärin 140 000 mökkivuokrausta. Suurin osa vuokrauksista toteutuu hyvässä hengessä, odotusten mukaisesti tai jopa ne ylittäen.

Valitettavasti toisinaan joukkoon sattuu kuitenkin myös epäonnistumisia, niin mökin omistajan kuin vieraankin toimesta. Yhdistyksemme kuulee myös varsinaisista huijauksista, joiden osapuolina eivät kuitenkaan ole olleet jäsenemme. Näistä yksittäisistä huijauksista on myös uutisoitu.

Suomen Mökkivuokraajat ry on perustettu edistämään laadukasta mökkivuokrausta valtakunnallisesti. Yhdistyksen jäsenet saavat jäsenlahjana

Hyvä mökkivuokraustapa -oppaan

jossa neuvotaan, mistä hyvä mökkivuokraustapa koostuu. Laadukkaan mökkivuokrauksen kolme peruselementtiä ovat molemminpuolinen

  • kunnioitus
  • laatu ja
  • luottamus.

Hyvän mökkivuokrauksen seurauksena vuokrauksesta ja vierailusta tulee kaikille miellyttävä ja hyvä kokemus.

Oppaassa ohjeistetaan mökkivuokrauksessa niin mökkiin, viestintään kuin virallisten asioiden hoitamiseenkin liittyen. Korostamme myös asiakaspalvelua, osaamista ja ystävällisyyttä.

Oppaan lopussa olevat huoneentaulut mökin omistajalle ja mökkivieraalle summaavat laadukkaan mökkivuokraustavan pääelementit.

Hyvää mökkivuokraustapaa on syytä edellyttää sekä mökinomistajalta että mökkivieraalta.

Suomen Mökkivuokraajat ry palvelee niin mökinomistajia kuin mökkivieraitakin. Yhdistyksen jäsenenä mökkivieras paitsi osaa itse toimia unelmavieraana myös tietää, mitä unelmavuokranantajalta voi odottaa. Samoin mökinomistaja yhdistyksen jäsenenä osaa toimia unelmavuokranantajan tavoin.

Lisäksi yhdistyksen jäsenetukumppaneilta saatava palvelu osaltaan edesauttaa laadukkaan mökkivuokraustavan toteutumista.

Yhdistys edellyttää jäseniltään laadukasta mökkivuokraustapaa. Yhdistyksen jäsenet pystyvät käyttämään yhdistyksen heille myöntämää

vuosijäsenyystunnistetta

osoittamaan heidän sitoutumisensa hyvään mökkivuokraustapaan. Tunniste myös osoittaa vuokrauksen toiselle osapuolelle jäsenen sitoutuneisuuden.

Jos yhdistyksen jäsen toimii vastoin laadukasta mökkivuokraustapaa, hänet voidaan hallituksen päätöksellä väliaikaisesti tai pysyvästi erottaa yhdistyksestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close