Jokainen mökkivuokraaja on tärkeä

Yhdistyksellemme jokainen jäsenemme on tärkeä. Haluamme kehittää laadukasta mökkivuokrausta valtakunnallisesti, mutta tätä ei tehdä vain kabineteissa ja etäkokouksissa. Tärkein työ tehdään mökeillä.

Olemme seuranneet mökkivuokraustoiminnan murroksia jo useamman vuoden ajan ja pyrkineet aktiivisesti tukemaan niissä asioissa, jotka ovat olleet kulloinkin kriittisimpiä. Olemme muun muassa täyttäneet suuren tyhjiön laatimalla yleiset mökkivuokrausehdot. Olemme keränneet yhteen kirjoitukseen tärkeimmät siivousohjeet koronakurimuksessa.

Seuraamme hallituksemme kokouksissa aktiivisesti myös yksittäisten majoittajien pärjäämistä. Kokemuksemme mukaan Lappi pääsee otsikoihin yleensä vain isojen toimijoiden kuulumisilla. Siksi haluamme jakaa, majoittajan luvalla, elämänmakuiset otteet hallituksemme pöytäkirjoista viime ajoilta, lokikirja -tyyppisesti.


4.2. Majoittaja on rakentanut igluja ja saanut viisi tähteä kiinalaisilta vierailta.

24.2. Lunta on tarpeeksi ja pilkilläkin on käyty.

7.3. On hiljaista koronaperuutuksista johtuen.

2.4. Yleinen tunnelma masentunut. Kaikki paikat suljettuna koronan vuoksi. Mutta perunat itää.

25.5. Pohdittiin miten suomalaisia saataisiin mökeille tänä kesänä, ulkomaisten sijasta, jos heitä ei ole tulossa kovin paljoa. Mitkä ovat muita väyliä vieraiden saamiseksi AirBnB.n sijasta.

30.6. Sääskiä on ihan hitsisti. Ja hillaa on tulossa myös paljon. Vuokrausrintamalla hiljaista. Juttelimme lyhyesti, mikä mahtaa vaikuttaa tämän kesän kysyntään. Kysyntä on jakautunut? Etelässä kysyntää riittää, Lapissa hiljaisempaa.

12.8. Vuokraustilanne parantui keskikesällä, mutta nyt taas hiljaisempaa. Pohdittiin yleistä koronatilannetta ja sen vaikutusta yleensä Suomeen ja Lappiin.

1.9. Lapin matkailun kevät ratkaistaan nyt koronan takia. Yrittäjät yrittävät saada ”turvakäytävää” aikaiseksi. Matkailijoita oli kiitettävästi liikkeellä koulujen alkuun asti. Metsästyskausi alkoi eli metsästysporukoita jonkun verran liikkeellä.

22.9. Viime kokouksen jälkeen ei muutoksia. Povataan suurehkoa konkurssiaaltoa. Odottava tunnelma. Ulkomaisten matkailijoiden määrä vähentynyt Suomessa 80% matkailutilastojen mukaan. Juteltiin elämyspalveluiden tarjoamisesta mökkivuokrauksen oheen.

13.10. Ei uutta viime kuuleman jälkeen. Tilanne avoinna koko Lapin matkailun osalta. Marraskuulle ei ole varauksia. Hotellikohteissa tuntuu olevan kysyntää. Viking Linen ”Kemin risteily” vaikuttaa positiiviselta. Kuulostaa ristiriitaiselta, että kotimaiset asiakkaat varaavat hotelleja, eivätkä ehkä niinkään mökkejä, vaikka mökissä olisi vähemmän kontakteja perheen ulkopuolisten kanssa. Ulkoimaisten henkilöiden (USA, Sveitsi, Ranska) varauksia on joulukuusta helmikuulle, mutta miten ne konkretisoituvat, on kysymysmerkki. Pidemmän ajan (ei charterit) britit ovat peruuttaneet (airbnb).


Olemme lähettäneet kaikille jäsenillemme kyselyn, jonka avulla kartoitamme kuulumisia. Että saamme jokaisen äänen kuuluviin. Että voimme auttaa, aidosti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close