Puhtaus, siivous ja viestintä nyt

Vieraasi haluavat kokea olevansa turvassa mökilläsi. Vaikka monella alkaakin jo pahin koronakauhu laantua, riski on silti todellinen ja tulee huomioida. Ja muistaa, että tunne on aina tosi: kohtaa vieraittesi tunteet ymmärtäen ja arvostavasti. Siksi on kriittisen tärkeää, miten toimit ja viestit toimistasi. Sekä nyt kesällä suomalaisten rynnätessä vuokramökeille että myöhemmin rajojen avautuessa laajemmin.

Pohdi ensin prosessejasi: miten sosiaalinen etäisyys toteutuu nyt? Voiko sisäänkirjautumisen suorittaa vaikkapa valmiina paikalla olevalla infonipulla ja desinfioiduilla avaimilla? Voitko tehdä jotain esittelyvideoita vaikka jo etukäteen katsottaviksi?

Kiinnitä erityistä huolellisuutta vierailujen välillä tapahtuvaan siivoukseen.
Suosittelisin, että nyt ei kannata jättää siivousta vieraiden hoidettavaksi vaan varmistaa itse, että se tulee tehtyä, oikein ja hyvin. (Eikä tällöin siivous ole erikseen laskutettava lisäpalvelu vaan leivottu, hyvin perustellusti, mukaan vuokran hintaan.)


Monet isommat toimijat ovatkin jo heränneet laatimaan ohjeistuksia ja neuvoja:

Ohjeet toiminnanharjoittajille (=ammattimaisesti majoittaville)
Itä-Suomen alueen terveydensuojeluviranomaisten suositukset liittyen mökinvuokraukseen.*
Huomioi erityisesti kohta ”kirjallinen siivoussuunnitelma mökissä näkyvillä”.

Työterveyslaitoksen ohjeistus siivoamiseen (THLn kanssa laadittu)
Sopivat sekä yleiseen että jopa koronaan sairastuneen oleskelun jälkeiseen siivoamiseen.

 Airbnb siivousohjeet

Siivouksen tarkistuslista (Airbnb)

Airbnb:ltä on tulossa vielä toukokuun aikana myös tehostetun siivouksen ohjelma majoittajille.

Varmista siis, että myös siivousprosessi toimii, teit sen sitten itse tai ostettuna. Ja sitten kerro vieraillesi siitä, miten hienosti varmistat heidän olevan hyvä tulla mökillesi.

Muista rakentaa yhteistä tsemppihenkeä vieraiden kanssa. Yhdessä selvitään, tästäkin. Kerro kaikista turvallisista, hyvää tekevistä asioista, mitä he voivat mökilläsi kokea.


Pidäthän myös itsestäsi huolta. Oma hyvinvointisi on paras lahja, minkä voit antaa myös läheisillesi, vieraillesi ja koko maailmalle. Nimittäin vain voimalla itse hyvin voit tarjota kaikkea sitä hyvää, merkityksellistä ja mielekästä, mitä voit elämässäsi luoda. Mukaan lukien onnistuneita vierailuja. Ja hyvää, inspiroivaa esimerkkiä.


Sisältö on alunperin julkaistu Mökkivuokraajan Palvelun viikkokirjeessä.

Mökkivuokraajan Palvelu on Suomen Mökkivuokraajat ry:n yhteistyökumppani.


* Blogiamme seurataan, ja se on mukava huomata! Kiitos Lari Hölttä, Ympäristöterveydenhuollon ylitarkastaja, Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kuopio, palautteestasi:

”Alkuun kiitokset sitä, että olette jakaneet Itä-Suomen alueen terveydensuojeluviranomaisten suositukset liittyen mökinvuokraukseen. 

Pyytäisin kuitenkin tekemään oikaisun tuohon linkkiin. Kyseessä ei ole vain avin antama suositus. Itä-Suomen aluehallintovirasto/terveydensuojelu on ollut kokoamassa tätä suositusta, joka on kuitenkin tehty yhteistyössä Itä-Suomen alueen terveydensuojeluviranomaisten (ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköt) kanssa. Täten annettu suositus on kaiken lisäksi tehty alueellisena yhteistyönä. Siksi se on myös otsikoitu edellä esitetyllä tavalla. 

”Kunnia niille, joille kunnia kuuluu”, sanotaan.”

Olemme ehdottoman samaa mieltä kanssasi tästä. Lämmin kiitos siis palautteestasi. Olemme päivittäneet ko. kohdan blogitekstissämme vastaamaan kirjoittamaasi.

4 vastausta artikkeliin “Puhtaus, siivous ja viestintä nyt

 1. Lari Hölttä 27.5.2020 — 08:22

  Hei
  Alkuun kiitokset sitä, että olette jakaneet Itä-Suomen alueen terveydensuojeluviranomaisten suositukset liittyen mökinvuokraukseen.

  Pyytäisin kuitenkin tekemään oikaisun tuohon linkkiin. Kyseessä ei ole vain avin antama suositus. Itä-Suomen aluehallintovirasto/terveydensuojelu on ollut kokoamassa tätä suositusta, joka on kuitenkin tehty yhteistyössä Itä-Suomen alueen terveydensuojeluviranomaisten (ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköt) kanssa. Täten annettu suositus on kaiken lisäksi tehty alueellisena yhteistyönä. Siksi se on myös otsikoitu edellä esitetyllä tavalla.

  ”Kunnia niille, joille kunnia kuuluu”, sanotaan.

  Terveisin,
  Lari Hölttä
  Ympäristöterveydenhuollon ylitarkastaja
  Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kuopio

  Tykkää

 2. Lari Hölttä 1.6.2020 — 07:08

  Hei,
  ja kiitos oikaisusta.
  Toivotaan aurinkoisia kesäpäiviä mökkivuokraukseen.

  P.S. Muistutuksena vielä, että mökkivuokrauksessa suositellaan huomioimaan myös kaivoveden laadun säännöllinen tutkiminen. Lisätietoja kuntasi terveydensuojeluviranomaiselta.

  T: Lari Hölttä (ISAVI)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close