Yleiset mökkivuokrausehdot

Eräs kysytyimpiä asioita yhdistyksessämme ovat olleet lyhytaikaista vuokrausta koskevat ehdot. Niiden avulla on toivottu ohjeistuksia ja linjanvetoja niin vuokranantajan kuin vieraankin toimintaan.

Asiantuntijatyöryhmämme käsitteli ehtoja pitkään ja syvällisesti, että ne kattaisivat riittävän tarkasti ja samalla laveasti mökkivuokrauksessa eteen tulevat tilanteet, mahdollistaisivat ennakoinnin ja ennen kaikkea hyvän mökkivuokraustavan mukaisen toiminnan. Haluttiin tehdä mieluummin kerralla priimaa kuin jossain vaiheessa kelvollista usean iterointikierroksen jälkeen.

Kun työryhmä sai ehdot valmiiksi, ne käsiteltiin vielä koko Suomen Mökkivuokraajat ry:n hallituksen kanssa. Sen jälkeen ne lähetettiin Kilpailu- ja kuluttajaviraston luettavaksi ja kommentoitavaksi.

Tarkka työ kannatti. KKVn lakimies mainitsi, ettei kuluttajansuojalaissa olekaan mökkivuokraukseen suoraan omia säännöksiä ja totesi ehtojen muun muassa kuvaavan varsin kattavasti mökkivuokrauksen eri vaiheet. Heidän arvionsa mukaan Yleiset mökkivuokrausehdot voivat olla hyödyksi, että kaikki vaiheet tulevat huomioiduiksi.

Kommenteissa oli myös tarkennuksia ja täydennyksiä ehtoihin. Ne toteutettiin ennen Yleisten mökkivuokrausehtojen julkaisemista, joten pääset suoraan hyödyntämään näitä tarkennettuja ehtoja.

Täältä voit lukea KKVn lakimiehen sitaatit tarkemmin, kuin myös itse asian:

Yleiset mökkivuokrausehdot.

Julkistetut, KKVn lukemat, kommentoimat ja tarkentamat ehdot sinun avuksesi, hyödyksesi ja turvaksesi.

Sivun alaosasta pääset myös lataamaan Yleiset mökkivuokrausehdot PDF-muodossa itsellesi.

Ensimmäiset palautteet käyttäjiltäkin ehdoista on jo saatu:

”Hyvät mökkivuokrausehdot, riittävän yksityiskohtaiset.”

Hienoa! Olemme täällä kehittämässä valtakunnallisesti mökkivuokrausalaa. Yleisten mökkivuokrausehtojen laatiminen on tärkeä etappi tällä matkalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close