Mökkivuokraus tapahtumanjärjestäjän tukena

Suomen kesä on täynnä pienempiä ja suurempia tapahtumia, joihin liittyy aina myös majoitustarvetta niin esiintyjien, vapaaehtoisten kuin osallistujienkin puolesta. Suomen Mökkivuokraajat ry:n jäsen Matti Tikkanen kertoo omista mökkivuokrauskokemuksistaan Hiljaisuus-festivaalien yhteydessä. 

”Kansallista ja kansainvälistä mainetta saanut Hiljaisuus-festivaali järjestettiin 6.–10.6.2018 Kaukosen kylässä Kittilässä yhdeksännen kerran. Festivaalin järjestämisessä merkittävä tekijä on taustalogistiikan järjestäminen. Siihen kuuluvat taiteilijoiden, heidän perheenjäsentensä ja tukihenkilöiden sekä festivaalin työntekijöiden ja vapaaehtoisten majoitus, ruokailu ja liikkuminen. Lisäksi hoidettavana on tapahtumapaikkojen rakentamien ja varustelu sekä tavaroiden kuljetus ja hankinta.”

”Kokonaisuutena taustalogistiikka on 20-25 % tapahtuman kokonaiskustannuksista. Mutta oleellista on, että hyvät esiintymispaikat, hyvä majoitus ja ruokailu innostavat ja houkuttavat taiteilijoita ja festivaalin työntekijöitä”, sanoo festivaalijohtaja Joonas Martikainen. ”Kaukosen kyläyhteisö tarjoaa tähän loistavat puitteet. Mutta kehitettävääkin on. Palaamme siihen jo käynnissä olevan 10-vuotisjuhlafestivaalin valmistelujen yhteydessä”, lupaa Joonas. 

Majoituksesta vastaava Konsta Huusko kertoo, että majoitettavana oli 58 taiteilijaa ja heidän perheenjäsentään sekä 50 festivaalityöntekijää. Esityspaikkoja oli 12. Kyläkoulun, jonne majoittautuivat vapaaehtoiset festivaalityöntekijät, lisäksi majoituksen tarjosi noin 25 yksityistä omakotitaloa ja kymmenisen mökkiä.

”Hallinnoimani ja omistamani Tikkala – Sillanrakentajien talo ja sen Särestön mökki olivat nyt ensimmäistä kertaa mukana. Meillä oli kunnia majoittaa taiteilijat Juha Hurme ja Petra Poutanen-Hurme sekä heidän 4 kk 12 päivän ikäinen Touko-vauvansa Särestön mökillä.  Festivaalin vastaava tuottaja Jonna Leppänen ja teatteri Siperian teatterisihteeri/tuottaja Richard Katajisto sekä heidän 2 v. poikansa Otava majoittuivat puolestaan Tikkalassa”, Matti Tikkala kertoo.

Vieraat jättivät tervehdyksensä:

Särestö 5.-10.6.2018

Tulimme esiintymään Hiljaisuus-festivaalille Kaukoseen ja Särestöön. Olemme todella kiitollisia järjestäjille, kun hommasivat meidät tähän mökkiin.

Tästä ei mökki parane!

Olemme viettäneet esityksiemme lomassa täydellisen Lapin lomaviikon. Mökki oli helppo pitää mukavan lämpimänä ja saunoimme melkein joka ilta, joskus aamullakin.

Tarina sillanrakentajista antoi paikalle vielä arvokasta lämpöä.

Tänne tekee mieli palata uudelleen.

Juha Hurme

Petra Poutanen – Hurme

TOUKO (4 kk 12 päivää)

Tikkala 1.-13.6.2018

Kiitos Matti majoituksen järjestämisestä ja lämpimästä vastaanotosta, kun saavuimme pitkän ajomatkan jälkeen Kaukoseen ja Tikkalaan. Perheemme nautti pihapiirin vihreydestä ja rauhasta, joka tasapainotti kiireistä festivaaliviikkoa. Yhdeksäs Hiljaisuus-festivaali oli ohjelmistoltaan laajempi ja järjestelyiltään monipuolisempi kuin aikaisempina vuosina. Koko perheen kanssa töiden mukana matkustaessa on ihanaa, kun Kaukosessa saa niin sydämellisen vastaanoton.

Kiitos Matti! Otava 2v

Jonna ja Richard

Festivaali taas oli huikea kokemus itselleni ja tädilleni.

Oman kokemukseni tapahtuman mökkivuokraajana kiteytän neljään asiaan:

  1. Ennakkovalmistautuminen. Ole aktiivinen tapahtuman järjestäjien suuntaan.
  2. Osallistu tapahtumaan. Nauti tunnelmasta, tutustu uusiin ihmisiin, ole osa tapahtumaa.
  3. Ole valmis muutoksille. Tapahtumat ovat täynnä yllätyksiä.
  4. Yhteistyö. Tee yhteistyötä mökkivuokraajien ja muiden palvelutarjoajien kanssa tarpeellisen tapahtumahengen luomiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close