Maapalloliiga-hakemuksesta hankkeeksi

Suomen Mökkivuokraajat ry lähetti seuraavan hakemuksen Sitran Maapalloliiga-hankkeeseen.


Ratkaisuidean nimi: Mökkivuokrauksella monipuolisesti ympäristöystävällisiä tekoja

Kuvaus ongelmasta tai arjen tarpeesta, johon idea liittyy:

Suomessa on laskentatavasta riippuen 500 000 – 700 000 mökkiä, jotka ovat keskimäärin 289 vuorokautta vuodessa tyhjillään. Mökit sijaitsevat usein maaseudulla, jossa kamppaillaan matalan työllisyyden ja vähenevien palveluiden kourissa. Mökkien omistajilla on taloudellisia ja etäisyyksien tuomia vaikeuksia ylläpitää kiinteistöjä niiden rapistuessa. Ja suomalaiset kaipaavat lähimatkailua ja mökkeilyä, vaikka eivät omistaisikaan mökkiä.

Ratkaisun kohderyhmä:

  1. Mökin omistajat
  2. Maaseudun yrittäjät
  3. Suomalaiset lähimatkailusta kiinnostuneet.

Ratkaisuidea:

Maapalloliigassa luodaan ja juurrutetaan konseptoitu toimintamalli, jolla kannustetaan mökinomistajia ja paikallista yhteisöä rakentamaan laadukasta mökkivuokrausta ja siihen kuuluvaa palveluverkostoa.

Kannustetaan mökinomistajia laadukkaaseen mökkivuokraukseen. Vuonna 2017 perustettu Suomen Mökkivuokraajat ry edistää sekä vuokranantajien että vieraiden osaamista omissa rooleissaan jo liittymislahjan myötä. Yhdistys myös madaltaa kynnystä mökkivuokraukseen kannanotoillaan ja syventävillä kirjoituksillaan mökkivuokraukseen liittyvistä laki- ja muista ajankohtaisista asioista. Työryhmään kuuluu koko yhdistyksen hallitus, jolla on monipuolista osaamista mökkivuokrauksesta sekä mökinomistajan että vieraan rooleissa. Lisäksi yhdistyksen yhteistyökumppaneiden kautta mökkivuokraaja saa monipuolista osaamista niin mökkivuokrauksessa, kirjanpitoasioissa kuin tarvittaessa vaikka oikeusasioissakin.
Mökkiympäristön maaseudun tekijät saavat töitä niin mökin huolto- ja kunnostustöiden kautta kuin palvellessaan mökkivieraitakin. Lähiruoka nousee esille ja mökkipöytien kunnia-asiaksi, lähipalveluita tarvitaan yhä tiiviimmin ja kysynnän kasvaessa myös tarjonta lisääntyy. Tästä on hyötyä myös maaseudulla pysyvästi asuville.
Suomalaiset pääsevät toteuttamaan ympäristöystävällistä matkailua monipuolisesti kotimaassaan ja kokemaan mökkeilyn auvoa ilman uusien kiinteistöjen hankintaa. Lähimatkailu tuottaa merkittävästi pienemmän hiilijalanjäljen ja on siten myös ekologisen omatunnon kannalta yhä suositumpaa. Suomen monipuolinen kauneus yllättää, varsinkin kun sitä voi ihailla halutessaan vaikka aina eri mökillä. Mökkeily myös lähentää luontosuhdetta entisestään.
Mökinomistajat saavat vuokratuloja, joiden avulla he pystyvät myös pitämään mökeistään parempaa huolta. Maaseudun yrittäjät saavat töitä ja tuloja. Suomalaiset saavat yhä laajemman lähimatkailukohteiden valikoiman. Kunnat ja valtiot saavat monipuolisesti verotuloja. Kaikki hyötyvät.
Mökin omistajien aktivointi mökkivuokraukseen ja siinä auttaminen on ekoteko, joka palvelee monia eri sidosryhmiä.

Yhdistyksen hakemusta ei otettu mukaan Maapalloliigaan. Emme kuitenkaan lannistuneet siitä. Uskomme ratkaisuun. Olemme päättäneet toteuttaa sen hankkeena.

Haluatko kuulla lisää tai tulla mukaan? Täytä alla oleva yhteydenottolomake tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@mokkivuokraajat.fi !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close